بر اساس نتایج پژوهش جدیدی که به بررسی مقالات منتشره ژورنال مرتبط با معماری سازمانی از سال 1990 تا 2018 پرداخته شده است، رتبه کشورهای پیشرو در تولید مقالات طی مدت مذکور تعیین گردیده است که سه کشور اول عبارتاند از آمریکا، ایران و استرالیا.
این پژوهش که خلاصه آن در فصل هفتم «کتاب مقدمه ای بر پیکره دانش معماری سازمانی» ذکر شده است، توسط سینتلویی (Patrick Saint-Louis) و لاپالمی (James Lapalme) بر روی 257 مقاله انگلیسیزبان ژورنال مرتبط با معماری سازمانی انجام شده است که حاصل مشارکت 568 نویسنده (نویسنده اول و همکاران) بوده است. بر اساس این بررسی، بیش از 77 درصد نویسندگان وابسته به مراکز اکادمیک بودهاند و نقش دانشگاهی و پژوهشی داشتهاند (استاد، دانشجو، پژوهشگر)، 11 درصد نویسندگان از جامعه متخصصان شاغل در نهادهای دولتی یا خصوصی معماری بودهاند، 9 درصد نویسندگان به هر دو حوزه پژوهشی و حرفه ای تعلق داشتهاند و نهایتاً وضعیت 3 درصد آخر نیز مشخص نشده است. مشخصات این پژوهش به قرار زیر است:
لازم به ذکر است اولین نمونه گزارش بینالمللی و بیطرفی که فعالیتهای معماری سازمانی در جهان را رصد و اعلام نمود توسط موسسه توسعه معماری سازمانی (IFEAD) در سالهای 2004 و 2005 انجام شد که بر اساس نتایج آن (شکل زیر) رتبه کشور ایران در سال 2004 میلادی در جایگاه 9 ام و در سال 2005 در جایگاه 13 ام گزارش شده بود(لینک).
با توجه به ضرورت و جایگاه مباحث معماری سازمانی در ایجاد حلقه واسط بین استراتژیها و برنامههای کلان سازمان با مباحث فناوری و استفاده مناسب از فناوریهای نوین بهویژه فناوری اطلاعات در ارتقای بهرهوری بنگاههای اقتصادی و تحقق اهداف چشمانداز و برنامههای استراتژیک، دانشگاه تهران قصد دارد چهارمین همایش ملی پیشرفتهای معماری سازمانی با رویکرد معماری اطلاعات را برگزار نماید.
لازم به ذکر است سه دوره پیشین این کنفرانس با موفقیت در دانشگاههای شهید بهشتی، دانشگاه شیراز و دانشگاه صنعتی شریف برگزار شده است و دوره چهارم، انشا الله مطابق برنامه ذیل در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
آدرس وب سایت چهارمین همایش ملی پیشرفتهای معماری سازمانی: https://ncaea2020.ut.ac.ir
سامانه انجام تست رایگان ارزیابی نرم افزار توسط دستگاههای اجرایی به آدرس http://san.iran.gov.ir/sun/ بهره برداری شد، دستگاههای متقاضی استفاده از خدمات این سامانه می توانند با هماهنگی با این دبیرخانه و دریافت نام کاربری و رمز عبور نسبت به ارزیابی نرم افزارهای خود اقدام نمایند.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان فناوری اطلاعات ایران: امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سومین همایش ملی پیشرفتهای معماری سازمانی که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد با انتقاد از معماری ناکارآمد سازمانی گفت: معماری سازمانی دولت نیاز به طراحی و بازآفرینی دارد و این فرصت با ورود حوزه دولت الکترونیک و رشد فناوری اطلاعات میسر میشود.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در مقایسه کشورهای مختلف در مبحث بزرگی دولت و معماری سازمانی گفت: دو شاخص مهم در دنیا برای سنجش میزان بزرگی دولتها وجود دارد که میزان مخارج دولت به نسبت تولید ناخالص داخلی (GDP) یکی از این شاخصها و شاخص دیگر میزان کارمندان بخش عمومی بهکل جمعیت کشور است.
وی در ادامه افزود: کشور ما در این دو شاخص در مقایسه با کشورهای اسکاندیناوی و فرانسه از معماری دولتی کوچکتری برخوردار است اما به دلیل ناکارآمدی معماری سازمانی دولت این تصور ایجاد میشود که دولت بزرگ است و نیاز به کوچکسازی داریم.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با تأکید بر استفاده از فناوری اطلاعات درباز تعریف معماری سازمانی گفت:ما نیازی به کوچکسازی دولت و واگذاری خدمات و مأمورت های ذاتی نظیر آموزش و بهداشت به بخشهای دیگر نداریم بلکه نیازمند عزم جدی برای بازآفرینی و تغییر پارادایمها در این حوزه هستیم.
سومین همایش ملی پیشرفتهای معماری سازمانی در تاریخ 22 و 23 ابان ماه در دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت انجمن کامپیوتر ایران، سازمان فناوری اطلاعات ایران، سازمان اداری-استخدامی و شورای اجرایی فناوری اطلاعات برگزار می شود. در این همایش که با حضور مقامات و مدیران ارشد فناوری اطلاعات سازمانهای دولتی و خصوصی، سخنرانان داخلی-خارجی، اساتید دانشگاهی و پژوهشگران همراه خواهد بود، برنامه های متنوعی اعم از سخنرانی، نشست، کارگاه های آموزشی و ارایه مقالات برگزار خواهد شد.
افتتاحیه روز 22 ابان ماه است و روز 23 نیز برنامه های همایش ادامه خواهد داشت. اما کارگاه ها در تاريخ سه شنبه 21 آبان (یک روز قبل همایش)، چهارشنبه 22 آبان (روز اول همایش) و پنجشنبه 23 آبان (روز دوم همایش) برگزار خواهند شد.
مهلت ثبت نام در همایش و کارگاه ها تا 12 ابان ماه است و پس از آن ثبت نام دیرهنگام با 20% جریمه نهایتا تا 18 آبان ممکن خواهد بود.
اطلاعات کامل همایش در وب سایت http://ncaea2019.sharif.edu قابل دسترس است.